2013-04-14

Det som är beständigt

Jag har alltid tyckt om blommor i krukor. Då kan jag ändra mig snabbt både vad det gäller innehåll och plats för grönskan. Det är ett enkelt sätt att ordna trädgård. Det har passat mig de senaste åren. Innan krukorna hade jag rabatter och perenner.

Under flera års tid har jag levt i ett vakum av beslutsångest. Svårt att fatta beslut om beständiga saker. Tänk om jag ångrar mig, tröttnar, väljer fel... Resultatet har blivit att jag inte gjort något alls tillslut. Detta i sin tur har resulterat i att jag inte har trivts hemma.

Jag går nu runt och funderar mycket över vad det här kan bero på. Har jag varit för trött? Är det min natur? Har det varit för lite nöjen och för mycket måsten i mitt liv? Är det något jag inte trivts med?

Nu har jag nog kommit fram till att svaret är lite av allt ovanstående. Nu, just nu, verkar jag inte ha svårt alls att bestämma mig. Jag stannar upp, känner efter i magen och sedan fattar jag ett beslut. Det är otroligt skönt! Jag hoppas att det här nya sättet att fatta beslut håller i sig. Att jag fortsätter vara i närkontakt med mitt eget jag.

Nu tar vi tag i den här veckan, jag ska planera för perenninköp till trädgården, hoppas ni har saker att se fram mot den här veckan som ger er lust och glädje!

Kram
L

3 kommentarer:

Queen of Kammebornia sa...

Lycka till med blomsterbestyren! Jag satte lite penséer i en kruka på verandan igår, de hukar i vinden och regnet nu :) Kram!

Anneli sa...

Det där kan jag absolut känna igen mig i.
Världens veligaste person har jag varit........nu tror jag mig veta varför.
Jag har varit sjuk och inte mått bra!
Känner en stor skillnad nu sedan jag fick min celiakidiagnos och mår mycket bättre.
Hjärnan fungerar igen när kroppen mår bra!

Mina vårblommor fick flytta in i natt men står ute nu igen i vårregnet.
Mannen bara skakar på huvudet..........tycker alltid jag köper alldeles fööööör tidigt!

Fin vecka till dig,
Kramkram Anneli

sa...

Ja usch för dessa beslut, alltså
Jag hamnar i samma som dig, det blir inget alls, jag blir missnöjd. Hur man än gör blir det ångest kanske bäst att bara göra något!?