2013-04-08

Speciella människor

Ibland träffar jag på dessa människor. De speciella människorna. Det kan vara i mitt privata liv, på jobbet, via bloggandet och kommentarsfältet, genom sjukvården och så vidare. Det som utmärker dem är att jag ganska snabbt kan känna att "här, här är det en människa med det där extra". En människa som utstrålar värme, engagemang, lyhördhet, humor, lojalitet, ärlighet, och tydlighet.

Idag är mitt inlägg en hyllning till min kontaktsjuksköterska på Karolinska. Hon är en fantastisk person! Hon säger och gör alla de rätta sakerna vid rätt tillfällen. Hon kan vara varm, tröstande, sträng, bestämd, tydlig och samtidigt väldigt rolig. Hon balanserar perfekt mellan en enorm lyhördhet och fingertoppskänsla.

När jag fick besked att jag återigen skulle få en ny doktor så kändes det otroligt motigt att åka till undersökningen på Karolinska i fredags. Jag funderade mycket på om jag skulle försöka få en remiss till Södersjukhuset dit en av mina fd doktorer har gått. 

När jag funderat ett par varv så kände jag att det är så mycket värt att ha denna fantastiska kontaktsjuksköterska som jag har så stort förtroende för. Hon har spelat en viktig roll i den här resan. Beslutet blev att testa nya doktorn och om hon kändes bra vara kvar. Om hon inte skulle visa sig vara bra så fick det bli ett nytt beslut. Nu visade det sig att hon var en väldigt kunnig, lugn och trygg läkare med koll på saker och ting. Allt ordnade sig till det bästa.

Så idag ringde jag till min kontaktsjuksköterska bara för att berättada för henne hur otroligt skicklig jag tycker hon är. Jag märkte att hon blev rörd och mycket glad. Det här är något jag har bestämt mig för efter att jag blev sjuk; att ta den där lilla extra tiden för att visa min uppskattning. Det är så lätt att vi tänker att vi ska göra det sen, i morgon, nästa vecka, i sommar osv. Gör det nu, gör någon annan glad, lyssna på någon med fullständig närvaro.

Gör dig själv glad genom att ta dig tid för det där lilla extra som så ofta prioriteras bort!

Kram
L

ps. jag tycker det är så roligt att ni är så många som läser mina tankar!

4 kommentarer:

Fullblodsekologen sa...

Så skönt att allt ordnade sig och du fick en doktor du känner förtroende för!! Ha en riktigt bra vecka. Kramar/Annelie

Anonym sa...

Med en man som är sk multisjuk så kan jag lätt säga att utan diabetessyrror och hjärtsköterskor skulle allt vara ännu svårare...

sa...

Jag gör likadant !! Beröm till höger och vänster , och säger vad jag tycker är bra. Koncentrerar mig på det bra hos andra, även om det finns jobbigt med.
Det uppskattas så mycket!!!!

Kram

Anonym sa...

Åh vad underbart att du har hittat en så fin person som sköterska. Ljuvligt! De som finns i vården och verkligen behandlar en fin ska man värna om.
Själv besitter jag en nack och bäckenskada sedan en bilolycka och har snurrat mycket i vården, där jag mött både fina och tyvärr mindre fina personer.
Fint att du berättade för henne. Jag tror överlag vi alla borde bli bättre på att säga fina saker till andra. Det värmer så gott i ens eget hjärta att säga fint till andra, och även i deras :)
Önskar dig en fin dag på alla sätt
Kram från nya bloggläsaren Lina :)