2008-03-30

Auktion


Jag var på auktion när jag var på ön. Jag släpade med mig man o barn. Bestämde träff med kompisen o begav mig.

Väl framme kunde jag konstatera att det var mycket folk o många vackra ting att ropa på.

"Typiskt, påskhelg o många som har stugor på ön är här. Nu kommer de att trissa upp priserna!!"

Ja, så tänkte jag. För så är det nämligen. Så fort det blir storhelg eller sommar så går priserna upp. (Att jag är en av de som kommer med båten från havet tänker jag inte på....... Jag hör ju ändå till ön, eller?)


Auktionen hade varit i gång någon halvtimme trekvart när jag kom.


Det är så häftigt att kliva in: pulsen stiger och ögon o öron blir extra uppmärksamma. Att titta på budgivning är kul! Två stycken som bjuder mot varandra. Tillslut tror den ena att den har affären i hamn, vad händer då - jo, en tredje part klipper till med ett snabbt bud. De båda andra blir tagna på sängkanten och lägger sig! Det här är ju kul så länge det händer andra......

Vad såldes då? Jo, några väldigt häftiga ramar med färgade svartvita foton: 950:- (från Amerika var de visst!) Jag ville ha men blev snål.

Massor av underbara möbler. Bla en gammal ekbyrå/skänk, stor maffig och välbevarad för .... 200:- VA!? Ja, det hände faktiskt. Auktinen liksom bara självdog där på mitten. Ingen förstod någonting. En fin skänk med ful röd färg klubbades för 400:-...

Själv inhandlade jag en stor pall (som skall målas....) Två vackra silverbrickor med ett underbart brickband handbroderat. Det var allt jag fick med mig. (Bilder kommer)


Hade nämligen spanat in den här lådan:

I den fanns det härliga silversaker o små underbara barntavlor! MEN när den skulle ropas ut så hade auktionsutroparen surnat till. Jag hade tänkt köra tricket med att vara den där som klipper till när de andra tröttnat. Men, men, så här blev det:

"Får jag hundra för den här lådan, någon som vill ge hundra?"

(Jag avvaktar, funderar på att slå till på 50:- spänn)

"Där borta har jag hundra kronor, ett, två o såld till damen i hörnet!"


Va, hann över huvudtaget inte blinka!! ARG!

Men jag lovar, efter ett par såna här snabba utrop så hade auktionsutroparen fått som han ville.... FART på BUDGIVNINGEN igen!!!

SNOPET för mig. Jag åkte till Visby o gick på fik o promenad i stället.

ps. snön på Gotland är nu ett minne blott, rapport från my old folks!

Kram L

2008-03-26

40+

Var ska jag börja? Jo, med att tacka er alla för grattishälsningarna!! Så kul att komma hem o läsa dem!
Rosa Ittala skål i present från jobbet



Min stora dag firades i hemlighet här i Stockholm. Dan efter for vi iväg till Gotland. Vet inte riktigt vad jag skall berätta om först...... Promenader längs havet, korvgrillning i snöstorm, auktion, fyndletning i ladugården - hmmm. Kanske inte skall trötta ut er med alla detaljer.
Fika med syrran i härlig chokladbutik i city på födelsedagen


På skärtorsdagen när vi anlände till ön var det underbart soligt och vår i luften. Vi blev hämtade i Visby av mamma o pappa som längtat väldigt efter oss (förtydligande: efter barnbarnen) Nej, den här parentesen tål att diskuteras lite mer. Ni vet, när de ringer o de första de frågar "hur är det med barnen" eller som nu när man hämtas vid kajen o man liksom ser att de inte ser en förräns de tittat klart på de små underverken (12 o 6 år). MEN jag älskar att det är just så!! Det är precis så man vill att det skall vara.



Ja, nu var vi ju där på kajen. In i bilen o hem till mor o far. Packa upp, elda i spisen, gå o hälsa på hästarna, gå till stranden, äta gott, sova.




Långfredagen som förr i tiden var en stilla dag när barnen inte ens fick leka började med storm o snö! Vi bestämde oss dock för att trotsa vädrets makter o grillade korv tillsammans med grannarna för att sedan gå in o dricka champagne o fika. Vi grillade dock hemma på gården i skydd av skogen. Från havet hördes vågornas brus, det lät som ett smärre godståg! På kvällen gick vi hem till nämnda grannar o åt en god middag.

En promenad längs med havet.......




Påskafton firades med släkten som ville gratulera stort! Kul! Barnen fick gå ut i snön o leta påskägg. Min kusin hade tillverkat vackra ägg med bilder på barnen. Sedan var det mat i mängd o tårta! Trötta somnade vi sent......
Tårta bakad av min kusin


Påskdagen så blev det besök på auktion. Om den kommer det ett alldeles eget inlägg senare i veckan! (Kul var det i alla fall)
Vackra fossiler från vår trädgård



Annandagen skjutsade jag mannen min till båten o sedan var jag ledig från barnen under förmiddagen då jag passade på att träffa min bästa vän Å. Tack Å för en härligt fnittrig tjejdag!


Tisdagen ägnades åt att åka hem till Stockholm igen o direkt till jobbet.


Jag hoppas ni haft en underbar påskhelg. Ikväll skall jag börja surfa in till er o kika vad ni haft för er när jag varit borta.
Kram L

2008-03-19

40 år!


Hipp, hipp, hurra, idag är det min födelsedag! Den har precis nyss börjat o jag har nu inträtt i åldern 40 år.
Ja, nu skall jag gå o lägga mig o imorgon bitti åker jag hem till min älskade underbara ö!!!!!


Enda smolket i bägaren är att jag inte kan ta en ridtur längs stranden då jag har skadat nacken. SUCK!


MEN, jag skall äta gott, gå på loppis o auktioner, vandra runt i Visby innerstad, vara med nära o kära, elda i min vedspis, leta fina saker i lagården, leta fossiler på stranden, grilla korv vid strandboden........ UNDERBART!


Återkommer med rapport om hur det varit. Kommer att längta efter er alla!


Tack till alla er som kikar in hos mig o som skriver till mig, det är så roligt!!!!


Kram L

2008-03-16

Vår!!!!!!!!

Idag har jag varit ute i trädgården hela dagen! Än kan man inte göra så mycket. Bara städa lite försiktigt o vänta på att det skall bli varmare väder. Har dock gått omkring o andats in doften av blöt jord blandat med friska vårvindar!

Dessa blommar nu så fint i rabatten. Själv snöade jag in på de vackra vattendropparna.......


Här är en vacker övervintrad blomma. Skulle städa bort den men kunde inte. Den får stå ett tag till.








Dessa stora korgar köpte jag förra året på Coop för 99:- st. Jag häftade fast svart plastsäck o förvandlade dem till stora krukor.

Jag har haft stor glädje av dem eftersom vi har en altan på 70 kvadratmeter. Då behövs det många växter för att dela av o göra det lite ombonat.

I dem har jag planterat små träd o buskar tillsammans med perenner.


Jag bara älskar dessa söta små luddiga!!!!












Gräset från förra året som jag inte förmår klippa ned ännu, de är så vackra!!












Hoppas ni alla får en härlig vecka!
Själv åker jag till Gotland över påsken, skall försöka ta många kort så jag kan visa er sen.

Kram L

2008-03-13

Säng o lite annat

Nu har jag köpt en säng till vårt sovrum! Det blev en Tromsnes från Ikea, fast inhandlad på Blocket förstås. Skall bli så kul att ställa in den i allt det vita. Jag skall också försöka att hinna måla sängborden i helgen, vita. Sedan skall det letas lampor, vet precis vad jag vill ha. Det brukar vara svårt bara att förverkliga en inre vision. Jag vill ha lampor med en lampfot i järn, gammeldags, inte svart men nästan svart.... Lite så där lagom krusidullig. Till det vill jag ha en vit linneskärm.



Sen är det ju frågan om jag skall byta ut knopparna på sängborden, de är ju i rostfritt stål. Kanske är det snyggare med något som matchar sängknopparna..... Ja, nu blir det till att tänka o prova, men det är ju så kul!!!

Hmmmmmm


Dubbelhmmmmmmmmmmmm


Korgen då? Ja, just nu så har den bara en kontur av en stjärna. Jag kan inte bestämma mig för om den skall fyllas eller inte. Det här är ett stort problem som jag brottas med dagligen. Jag har så svårt att bestämma mig! Så just nu får den vara o så får jag se hur det blir.




Kram L


ps tack för alla trevliga, roliga och hjälpande inlägg!!

2008-03-09

Stjärna eller inte stjärna?

Nu behöver jag få lite råd från er alla:

Jag har sprayat en gammal rottingkorg blankt svart. (Spraya är ju helt underbart. Man blir klar på ett litet kick!!!) Den skall stå i lille E´s rum och innehålla diverse utklädningskläder, svärd mm.


Jag har hela tiden tänkt att jag skall måla på en vit stjärna men kan nu inte bestämma mig. Mannen och dottern tycker att den skall vara svart.



Vad tror ni? Förstör jag den med en vit stjärna. Nu har jag bara tagit ett papper för att se. Men det smälter ju inte in lika bra som om man målar.




Kram L

Sovrum

Tänkte visa er hur vårt sovrum ser ut idag. Vi gjorde om det för ett tag sedan och är inte färdiga. Det svåra valet för mig då var om jag skulle ha tapet eller liggande träpanel på väggen vid huvudändan. Idag ångrar jag att jag inte tog panel....



Men då när jag valde tapet hade jag tänkt bygga en sänggavel av liggande brädor. Ändrade mig o funderade på en sån där vadderad textilgavel. Men nu har jag återgått till det som jag alltig velat ha: JÄRNSÄNG! Så nu letar vi på tills vi hittar någon. Ser ni hästen i järn i fönstret? Den fick jag på min trettonårsdag av en god vän till familjen, vad passade bättre till en hästtjej än en handsmidd häst?

Guud va jag velar, håller ni andra på så här när ni inreder?








Här är våra sängbord. Inköpta då allt skulle vara avlutad furu. Laserade dem för ett antal år sedan och bytte knoppar. Nu när jag tog kort upptäckte jag att de faktiskt ser rosa ut!!! Man blir verkligen hemmablind! Nåja, det gör inget eftersom jag ändå skall måla om dem heltäckande. En liten fråga: jag lackade aldrig dem med kvistlack innnan lasering. Kan man göra det nu eller behövs det inte?





Det här är mönstret på vår tapet. Tapeten ser olika ut under olika tider o med olika belysning.



Ja, så här sover vi idag. Jag letar sänggavel, nytt överkast, nya lampor. Vi skall ta bort garderobsdörrarna och antingen sätta skjutdörrar i vit råspont eller sätta en vajer med vitt tyg för den väggen. Mattorna på golvet får stanna, de kommer hemifrån mamma o pappa.

Kram L

ps, tack för tipsen till sjalen o all uppmuntran. Nu är sjalen färdig, bild kommer

2008-03-05

Stickning


Ack ja, sticka har jag alltid velat göra men aldrig riktigt fått till. Nu råkar en av mina grannar och vän vara väldigt duktig! Sagt o gjort: hon har hjälpt mig att komma igång, rättat till fel och startat om. Tack till dig vännen!



Det pinsamma är att nu, mitt i stickningen, så har jag glömt bort hur man gör luftmaskor.......




Jag skall göra dem på vart fjärde varv när det är aviga maskor. Men hur var det nu igen.... (Vill ju inte fråga henne mer just nu)




Är det någon som kan hjälpa mig så att min jättestora sjal blir klar?





Är det så att jag skall "linda" tråden två varv runt stickan innan jag stickar en avig maska? Det känns som att det var så jag gjorde.


Hur bara kan man få en sån minnesförlust när halva redan är gjord. Det bevisar bara att jag aldrig kommer att bli någon stickare av rang. Men jag har LUST!






HJÄLP!!!




Kram L

2008-03-04

Shopping

Igårkväll shoppade jag på nätet. Jag har länge letat efter fuskfårpäls och nu har jag hittat det! Jag handlade även urbilliga snygga kuddfodral på Ellos. Var inne och skulle hämta bild för att visa er men då var de bortplockade så nu hoppas jag att jag får dem o att de inte var slut när jag beställde. Det var stora kuddfodral röd/vitrandiga 65x65cm och svart/vitrandiga i samma storlek. Vi får väl se om de dyker upp härhemma.......

För alla er som också suktar efter fuskfårpäls så kan ni handla det här:


http://www.jonic-textil.se


Kram L

2008-03-03

Starurar


Det var en gång en liten flicka som väntade på våren. Våren var den bästa tiden på året tyckte den lilla flickan: speciellt eftersom hon då också fyllde år! Ibland om hon hade tur så kunde man hitta blåsippor ute i naturen. Dessa vackra små blommor kunde då sättas i liten, liten vas på födelsedagsbordet. (ja, man får plocka dem på Gotland)

Det här året ville inte våren riktigt komma. Flickan sprang hoppfullt upp varje morgon och kikade ut över ängen och havet. Ängen var gulblek av vissnad höstubb blandat med sten o åter sten. Havet hade sin grumliga mintgråa färg med vita skumtoppar. Var var då våren?

Jo, det berättade tillslut den lilla flickans morfar. (Han som var vädergubbe långt därute på norra Gotland där vindarna aldrig slog sig till ro)

”Lilla vän, våren väntar på STAREN. När staren flyttar tillbaka hit till vår ö från främmande länder så kan man börja vänta på våren. Men Våren tar gärna lite tid på sig. Först måste hon mäta sina krafter mot Kung Bore. De får dock inte börja förrän staren har kommit. Då kämpar de mot varandra sju gånger. Sju gånger skall det ura igen med snö och smälta bort innan Våren får komma för att stanna! Detta kallas för starurar.”

Den lilla flickan suckade och frågade sin morfar ”hur många gånger har de urat mot varandra nu då?”
”Jo, de har urat mot varandra fem gånger, så nu har de bara två gånger kvar och jag tror att de hinner klart till din födelsedag!”

Tänk va den lilla flickan tyckte att morfar var fantastisk! För så blev det! När födelsedagen kom så fanns det inga blåsippor, men sol, blåsippsknoppar och fågelsång!!!

Ps berättelsen är delvis fiktiv men vi räknar faktiskt starurar på Gotland. Det gör jag även här i Stockholm. Har i år tyvärr ingen aning om hur många urar som varit. Åker dock till Gotland på min stundande 40 års dag!

Kram till alla er därute!!

L


Tidsoptimist





Suck!


Trodde jag skulle kunna lägga ut bilder på sonens rum. Men icke, det är inte färdigt för visning än.




Håll tillgodo med lite annat under tiden:







Kram L

ps tack alla ni därute för all inspiration ni ger när ni delar med er av era hem!!!

2008-03-01

Att resa

När jag är ute o reser så får jag alltid nytt perspektiv på saker o ting. Det är inte alltid av godo. Men ibland så. Den här gången var jag iväg med tjejkompisarna till Italien. En 40 års present i förväg av en av mina bästa vänner. Bara en sån sak! Oändligt generöst och oerhört uppskattat av mig.

Vi har nu varit i väg 4 tjejer o pratat, pratat o pratat. Om vad? Ja, ni vet: familjen, barnen, barndomen, relationer, kärlek, sorg, vänskap, jobb, intressen…… Listan kan göras hur låååååååååååång som helst! Eller som en av vännerna så klokt sa ”vi är iväg på ett intellektuellt spa”.

Långa kvällar blev det med god mat, vin och hysteriska skrattanfall. Om jag nu skall knyta an till det jag skrev i början så får man som sagt nytt perspektiv på sitt liv. Den här gången kom jag till insikt om:
· att jag älskar min familj
· att jag är så glad att jag snart fyller 40!
· att jag gillar mina silvergråa hår som börjar komma här o där
· att jag skulle haft en toppentid som tonåring om jag varit lika insiktsfull som jag är nu
· att jag älskar att resa men alltid vill återvända hem till de mina
· att jag är omgiven av goda vänner
· att Sverige är ett underbart land att resa bort från ibland!

Tack för alla trevliga kommentarer!

Snart kommer bilder på sonens nya rum, sista fixet sker i helgen……

Kram L



Bilden blev inte den bästa, önskar hett en ny kamera!!