2013-11-21

När det är trasigt

Ibland är det vackert med trasiga ting. De är kantstötta, repiga och saknar en del här och där. Ändå kan de utstråla skönhet för betraktaren. Skönheten är sprungen ur andra värden än det rent estetiska. Det kan vara för allt som upplevts tillsammans. För att det är något som blivit nött av ålder och är välanvänt med varsamhet och respekt. Något som skänker tröst, trygghet och goda minnen.

Ibland går saker sönder, blir trasiga av andra skäl. Vi kan ha farit ovarsamt fram, glömt att respektera dess värde och inte behandlat något med den kärlek och omtanke som behövts. Vi kanske inte kunnat se nyttan av att vårda och bevara. Vi har lagt energin på något annat som synts vara viktigare.

Vissa saker lägger vi ned hela vår själ och energi på att laga. Ibland går det bra och andra gånger inte alls. En av de viktigaste saker vi människor har att vårda, respektera och älska är oss själva.

Ta hand om er,

Kram

L

1 kommentar:

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Så kloka ord!

Se till att ta hand om dig, och framför allt BLI FRISK! Känner på mig att du har ett "jävlaranamma" utan dess like...plocka fram det och kämpa! Kämpa!

Även om jag slutat med mina inlägg så kikar jag in till dig! Vill ju vara med när du slår cancern på käften ;-)

Stor kram!
Lina