2013-03-05

Vetskap som blir till ovetskap

Vad innebär det att vara frisk? Jag får så många kramar och hejarop på vägen. "kul att du är frisk nu'!"

Det är fantastisk och underbart med alla som vill mig så väl!

 Baksidan är dock mörk. Frisk? Jag blir friskförklarad om ca 5 år.

Jag, min familj och övriga nära och kära lever hela tiden med hjärtat i beredskap. I beredskap för att det kan dyka upp nya elaka saker i min kropp. Med vetskap. Vetskap om att de första 2-3 åren är det "riskabelt". Riskabelt - vad innebär det? Med vetskapen kommer ovetskapen. Ovetskapen om hur stor risken är för nya tumörer eller metastaser. Ingen vet, ingen kan ge några siffror eller svar. Jag tillhör inte den åldersgrupp som brukar få den här typen av cancer. Vad gäller för mig? Ingen vet. Är det postitivt eller inte? Ingen vet.

Det här lever jag med varje dag, vetskapen som blir till ovetskap. Så även alla de som står mig nära. Därav all oro så fort jag blir sjuk eller trött. Ska vi vara oroliga? Finns det fog för oro? Hur ska vi veta?

Hjärtat står i beredskap hos mig och de mina. Tack alla ni som finns runtomkring mig! Vill att ni ska veta att jag förstår att ni också har det tufft och känner er sköra emellanåt. Utan er vore jag inget!

Vilja, hopp och mod tar oss framåt på vägen!
L

2 kommentarer:

Fullblodsekologen sa...

Grattis till uppsatsen! Härligt med lite glädjeämne mitt i all oron. Ville tipsa dig om bloggen Yogavita-yogavita (du kanske redan känner till den). Brukar vara inne och läsa det Karin skriver om bröstcancern som drabbat henne och kom och tänka på dig när jag läser om henne. Ha en fin dag. Kram/Annelie

Anonym sa...

Fy 17!
Tur du har fina omkring dig
Kram