2013-09-19

Just nu

Just nu sitter jag här i mörkret och funderar. Familjen sover gott och jag vill inte gå och sova. I tisdags i förra veckan så blev jag nedsövd för att de ville göra en större provtagning på mig. Jag vaknade upp och kände mig över förväntan pigg och smärtfri. På onsdagen fick jag träffa min läkare som berättade att hon tagit sju biopsier för analys. Dessa skulle sedan skickas på "snabbanalys" och svar kunde förväntas inom 1-2 veckor.

Är det rimligt? Är det rimligt att behöva vänta på något sådant så länge? Jag tycker inte det. Timmar av väntan som sakta formas till oro, sorg och ibland ren och skär ångest. Ena dagen kaxig och stursk "jag fixar det här, klart det inte är cancer!". Andra dagen liten, osäker och rädd "känner jag inte igen symptomen alltför väl sedan sist?".

På onsdagen satt min fina medmänniska till läkare på min sängkant. La sin hand över min och sa "jag tycker att du är så stark och positiv, jag tror på dig". Dessa ord bär jag med mig i mitt hjärta medan jag går här och väntar. Tänk, hon som har så många patienter, hon som sliter så hårt. Ändå, ändå finns det fortfarande utrymme för medmänsklighet och värme.

Just då, just där, gav hon mig något viktigt - medmänsklighet.

Det hjälper mig här och nu - just nu.

Kram till er alla

L

3 kommentarer:

Helena sa...

Underbart med en läkare som bryr sig om så! Jag lider med dig att du måste vänta så länge. (Vet hur det känns). Ändå är det ju bra att de gör undersökningarna så grundligt som möjligt för att du ska kunna få den bästa vården om det visar sig vara något.
Sänder dig massor av hopp!
Kramar, Helena

Bella sa...

Så underbart med läkare som har medmänskligheten och tar sig den där extra minuten och säger de där väl valda orden...

Lider så galet mycket med dig, att du ska behöva gå igenom detta... Bra i alla fall att de undersöker dig ordenligt och jag håller alla tummar och tår för att du får bra besked och att väntan på svaren går fort, att inte veta och vänta är verdervärdigt...

All styrka till dig!

Kraaaam Bella

Queen of Kammebornia sa...

Åh, vad jag vill komma och krama dig och laga mat till din familj och gå runt lite som en osynlig fe och fixa till saker. För att underlätta. Fast det liksom inte går. Men jag sänder dig varma tankar och glädjen att du träffat en läkare som kan uttrycka sig så som tyvärr väldigt få kan, enligt vår erfarenhet. Jag har väntat två veckor och ska vänta en vecka till på mina provsvar från en operation i livmodern. Det är verkligen inte rimligt. Och särskilt inte i fall som ditt. KRAAAAAM!